VISIE EN BEHANDELVORMEN

Elke patiënt en elke klacht is anders, waardoor ook de gekozen behandeling per persoon kan verschillen. Door onze expertise in verschillende specialisaties zijn we in staat om een beroep te doen op verscheidene behandelingsvormen.

Vanuit de kinesitherapie wordt er puur gekeken naar de gekwetste structuur in het bewegingsstelsel. Dit zijn de spieren, pezen, kapsels en/of gewrichten.  Op basis daarvan zijn er verschillende technieken die toegepast kunnen worden om het genezingsproces gunstig te laten verlopen en de pijn te verminderen.

Vanuit de manuele therapie en osteopathie wordt onderzocht of de klachten worden veroorzaakt door verstijving van aanliggende lichaamsdelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de oorzaak van nekpijn zich in de bovenrug lokaliseert, ook al manifesteert de pijn zich daar niet. Binnen deze therapievormen bestaan er specifieke mobilisatie- en manipulatie- technieken om de stijvere delen terug los te maken. 

Tenslotte willen we in onze aanpak de nadruk leggen op zelf bewegen. Zodra alles losgemaakt is, kan spiercontrole het herstel voor langere tijd garanderen. Tijdens de bewegingssessies worden beweegpatronen ingeoefend, die we in het dagelijkse leven uitvoeren. Zowel soepelheid, kracht als coördinatie krijgen voldoende aandacht, waardoor het lichaam minder kwetsbaar wordt. Zo komen er bijvoorbeeld tiltechnieken aan bod, maar kunnen er ook sportspecifieke bewegingen getraind worden.  Naast soepelheid en kracht vormt tevens de algemene conditie een belangrijk onderdeel ervan.

Bewegingsprogramma’s zijn o.a. effectief bij:

  • Sportletsels
  • Chronische rug-, nek- en schouderaandoeningen
  • Herstel na een bevalling (bij bekkeninstabiliteit)
  • Artrose, osteoporose
  • Aandoeningen van longen en luchtwegen
  • Hart- en vaataandoeningen
  • Diabetes en obesitas
  • Herstel na kanker
  • Fibromyalgie, burn-out en depressie

Onder begeleiding wordt het mogelijk om op een verantwoorde manier te bewegen, terwijl er rekening wordt gehouden met de zwakkere plekken en medische condities.

Het uiteindelijke doel van elke behandeling is dat de patiënt zoveel mogelijk pijnvrij en zelfstandig kan functioneren om zo van een actieve levensstijl te kunnen genieten.

Revaliderend en preventief bewegen maakt dat tenslotte mogelijk!

 

 

 

Reviews

 
Ut sed egestas, volutpat.

“Pellentesque vel mattis turpis. Etiam tristique posuere sapien at mattis. Praesent feugiat pulvinar justo id varius. Fusce nisl elit, dictum eget condimentum eu, elementum sed ante.”

— J.A.

Maecenas vehicula tortor!

“Etiam tristique posuere sapien at mattis. Praesent feugiat pulvinar justo id varius. Fusce nisl elit, dictum eget condimentum eu, elementum sed ante. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus.”

— L.K.

Sed maximus vel velit ac rutrum.

“Fusce nisl elit, dictum eget condimentum eu, elementum sed ante. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia. Pellentesque vel mattis turpis.”

— J.Y.

 

Gallery


Your vacation getaway is waiting.

Ut sed tortor egestas, volutpat orci vel, volutpat dolor.